Monday, March 16, 2009

Valget falt på denne...

I går kveld tok jeg et dypdykk inn i vårt nysorterte bibliotek, og fant denne som jeg begynte å lese. Allerede nå er jeg dypt fasinert, og gleder meg til fortsettelsen!!

Den merkelige hendelsen med hunden den natten



Omtale:

Fantastisk varm og morsom roman

15 år gamle Christopher har Aspergers syndrom, går på spesialskole og er mer intelligent enn de fleste når det kommer til logikk og fysikk. Hverdagslige utfordringer er derimot verre å takle for en autist.
En sen kveld finner han nabohunden Wellington blodig og død på gressplenen til eierinnen Mrs. Shears, med en høygaffel gjennom kroppen.
Han setter kjapt i gang sin private etterforskning. Med sin uhyre intelligente hjerne av rasjonelle løsninger tar han skrittet ut i en irrasjonell verden for å løse mordgåten. En verden han har vært i lite kontakt med, og som skremmer ham til stadighet.
I sin jakt på Wellingtons morder skal Christopher oppdage mørke hemmeligheter. Han konfronterer stadig sine omgivelser, og hardest går det ut over faren. Til slutt blir drapsmannen avslørt, men også noe langt viktigere som snur opp-ned på Christophers trygge verden.
«Den merkelige hendelsen med hunden den natten» er ei aldeles nydelig bok. Den har humor med både varme og sting, den har sentimentalitet uten å bli svulstig, men kanskje viktigst av alt: den har en 15 år gammel autistisk forteller som føles troverdig. Leseplikt!

2 comments:

Kristine said...

Artig! den skal jeg se om de har på biblioteket her!:) Får mye tid til å lese neste uke hvis minsten skal på Voksentoppen:) Glad i deg! klem

Elizabeth said...

Ja, boka var definitivt verdt å lese! Man får et godt innblikk i hvordan det kan være å være autist. Nå er den tilbake i bokhylla, i påvente av at Frode skal fordype seg i den...