Thursday, March 12, 2009

Den store bakedagen...

I dag har det vært bakedag i heimen... Vi får besøk både i morra og på lørdag, og hva kan vel da være bedre enn å prøve ut noen nye kakeoppskrifter??

Først laga jeg en sjokoladekake som heter Black Sunday, og den lukter veldig godt på kjøkkenet akkurat nå... Og lages som følger:

Ingredienser:
250 gram smør
250 gram kokesjokolade
1 dl sterk kaffe
2 dl natrenea eller splenda (eller sukker selvfølgelig...)
4 egg


Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten , rund form(20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time.
Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den!

Er det ønskelig så kan man og legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør.
Noen liker også å ha litt vaniljeessens i røra og det går fint an.


Etterpå laga jeg Gerds ostekake, og når jeg først var igang så laga jeg likegodt dobbel porsjon... Ikke dumt å ha en kake i fryseren heller... ;) Og den lages sånn:

Bunn:
250g. grovhakka mandler (jeg brukte litt valnøtter også...)
100-150g. romtemperert smør
- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

Fyll:
1 boks rømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele med 1/2 mengde vann (eller annen type gele...)
1 pk Tine kremost, naturell
- Lag geleen og la den stå og avkjøle
- Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
- Visp kremen.
Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.


Begge kakene er fine både for glutenallergikere og folk med diabetes, samt at de er sunne for folk som har et lavkarbokosthold.

Så nå er det bare for besøket å komme!! :)

Ellers har jeg hatt en deilig og rolig dag med masse hekling og tv-titting. Sjalet begynner å nærme seg slutten nå, så da er det bare å planlegge neste prosjekt: Bryllupssjal... ;)





No comments: