Friday, February 29, 2008

Gjentar suksessen med Gospel Night





Sirius Gospel lover fart og energi på konserten i Sandnessjøen kirke lørdag kveld. I fjor var benkeradene fylt til trengsel.

Vi håper selvfølgelig på stappfull kirke også i år. Det er egentlig ganske bra at et nystartet kor drar full kirke, og nå har vi i tillegg brukt det siste året på å forbedre oss. Det blir mye lys, lyd og energi denne gangen også, sier korleder Kristine Almås i Sirius Gospel. Med ny dirigent på lasset er det klart for en ny "Gospel Night", en konsert som viser bredden innenfor gospelsjangeren.

Bandet kan gospel

Vi har blant annet to låter fra Oslo Gospel Choir, og noe fra Baptister i Sakramento. Det siste er skikkelig svarte gospellåter, med et ganske tungt komp som gir bandet en skikkelig utfordring. Vi har byttet ut fjorårets band, og fått et som er godt bevandret i gospelverdenen. De fleste musikerne er fra Nesna, og kapellmester er John Rune Villmones fra Mosjøen, sier Kristine Almås.

Hun lover at fjorårets dårlige lydbalanse er borte på lørdagens konsert.

I fjor hørte man stort sett bare bass og trommer, og det var ikke bare bandets feil, sier Almås.

Slitne stemmebånd

Hvordan trives dere med ny dirigent?

Solveig Hals har en god musikalsk tyngde, og hun har tilført koret god energi. Vi byttet dirigent på nyåret, sier Kristine Almås. Det er intense øvinger hele denne uka.

Vi har lagt beslag på både Menighetssenteret og kirka. Medlemmene blir sikkert slitne, men tenker positivt, sier korleder Kristine Almås i Sirius Gospel.

No comments: